Oplev den danske natur med hele familien

Man behøver ikke altid at rejse hele verden rundt for at opleve den smukkeste natur. Nej, for den friske luft og de store naturvidundere venter ofte lige foran vores hoveddør, og venter nærmest bare på, at vi bliver opmærksomme på dem.

Natur og ferie

At kombinere sin ferie med natur er en af de bedste ting, man kan gøre. En blanding af frisk luft og smukke syn betyder nemlig en hel del for os mennesker og kan gøre en kæmpe stor forskel i vores liv. En daglig dosis natur er utrolig sund.

Mange af os lever i en hverdag fyldt med sociale medier, kontorarbejde og indelukket luft. Og ofte er det ikke nok bare at åbne et vindue; vi trænger til at naturen virkelig kan ryste lidt op i os. Solens stråler kan motivere os, øge vores lykke og gøre smilet på vores ansigt bredere. Den stærke Vesterhavs-blæst kan give os det tiltrængte pust, vi har længtes efter i lang tid. Det er derfor en rigtig god idé at prioritere naturen i løbet af sin ferie, og ikke mindst i dagligdagen, så man kan få mere glæde i livet.

Vilde vidunderlige Danmark

Mange os tager på rejser langt væk med billige fly og femstjernede hoteller. Vi stræber efter at få den største, mest luksuriøse ferieoplevelse, som helst skal foregå så langt væk som overhovedet muligt. For nogle kan denne tendens måske endda føles som et udkørende ræs.

Og hvorfor gør vi det overhovedet? Hvorfor slapper vi ikke bare lidt af, og vælger det danske sommerhus frem for Gran Canaria? Hvorfor vil vi hellere bruge to af vores feriedage på transport, end vi vil slappe af liggende på Danmarks smukke sandstrande? DR’s nye dokumentar “Vilde vidunderlige Danmark” vil måske øge antallet af danskere, som foretrækker Møns klint og Blåvand frem for Thailand og Californien. For der er nemlig så meget at opleve lige her, hvor vi er.

Masser af fordele

Imens mange dele af verden er nedlukkede grundet corona-virusset, ser dagligdagen selvfølgelig anderledes ud for mange af os. Men dette behøver ikke at betyde, at vi skal nedprioritere vores sommerferie. Til gengæld må vi måske omtænke den lidt, og finde på noget at se og lave her i Danmark.

Fordelene i dette er mange. For det første er det nemt og praktisk. Rejsen kan foretages med bil, tog, cykel eller campingvogn. Pakningen er nemmere, og man kan også sagtens pakke sin hundekurv med ind i bagagerummet. Det er desuden utrolig sundt for især børn at opleve deres hjem i andre rammer, så de kan få en bedre fornemmelse for det sted, de kommer fra, og den natur der omringer dem. Måske de vil se en ny fugleart eller finde en rævegrav? Måske dine børn kan cykle langs med kystlinjen og flyve deres drager i Vesterhavets blæst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *