Udendørs aktivitet med hund

Nyd naturen med hunden – her er 3 sjove naturaktiviteter med menneskets bedste ven

Vi er ved at nærme os de varmere måneder, hvilket betyder det er tid til at komme mere udenfor. Hvis du har en hund, så vil den bestemt også se meget frem til at komme mere udenfor, hvor den rigtig kan bolstre sig i naturen.

Hvis du har hund og er nysgerrig omkring hvad du kan lave med din hund i naturen, så er denne artikel lige noget for dig.

Tag på cykeltur med din hund

Mange hunde elsker at komme med, mens deres ejere skal ud og cykle.
Det kan være farligt at lade din hund løbe fri, du kan købe cykeltilbehør, der fastgør hunden til cyklen, mens du forhindrer den i at løbe for tæt bagpå og blive skadet.
Bliv dog ikke for overmodig på din cykeltur. Stop ofte, så hunden kan få pusten, og kør ikke for hurtigt eller for langt. Hunden bruger alt dens energi for at følge med dig, og du skal sørge for at den ikke falder om af hedeslag eller udmattelse i dens galante indsats på at følge med.
Husk, at hunde lider mere af varme end vi gør, og kan være udbrændte ved temperaturer, som vi synes er ganske behagelige.

Hundeparker

En ægte velsignelse for byboerne er hundeparken.
Hundeparker tillader tidligere båndbundne dyr at boltre sig og lege i det fri, ikke kun med deres ejere, men også med andre hunde. Så længe parken er fyldt med vel socialiserede hunde og hunde-kyndige ejere, er det en ægte velsignelse. De bedste parker er store nok til at give ubegrænset løb, men er også stærkt indhegnet, for overdrevne hunde kan løbe af, selvom de tidligere er genkalds-perfekte. Parken kan dog være skuffende (og usund), hvis ejere ikke opmærksomme efter eller holder øje med deres hunde omhyggeligt. Hold det sjovt for alle, ved at følge normale hundeparketiketter.

Hundeparketikette:

  • Sørg for, at din hund er sund og opdateret på alle vaccinationer og har de nødvendige licenser.
  • Medbring ikke flere hunde, end du kan håndtere.
  • Tillad ikke din hund at deltage i upassende opførsel, såsom mobning / aggressiv leg, hoppe på mennesker eller overdreven bjælke. Hvis du ikke er i stand til at kontrollere denne adfærd, skal du og din hund forlade.
  • Brug din bedste bedømmelse, når det kommer til andre hunde. Hvis du eller din hund føler dig utilpas med en anden hund i parken, skal du gå.
  • Tag ikke en kvindelig hund i varmen. Hvis du har en intakt mand, skal du være sikker på, at han er social og ikke-aggressiv, inden du bringer ham til parken.
  • Rengør altid efter din hund.

Spil fetch/hent

De fleste hunde får sjov og nydelse ud af et simpelt spil.  Fetch/hent har faktisk en tredobbelt funktion; det giver din hund træning, det hjælper med at styrke båndet mellem dig, og det får ham i vanen med at vende tilbage til dig. Du kan fx spille dette på stranden også!

jeg håber denne artikel har hjulpet dig med at blive inspireret til udendørs aktivitet med hunden. Hvis du gerne vil læse mere kan du se mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *