Brug tiden til at se verdenen på en ny måde

Når livets efterår melder sig, og det begynder at knage rundt omkring i kroppen, da er det tiden er kommet til livet som pensionist. Dette kan for nogen virker angstprovokerende, og for andre være en tid fyldt med salighed og ro. At gå på pension betyder pludselig, at vækkeuret ikke ringer hver morgen og kræver igangsættelsen af den kendte morgenrutine, men at du i stedet, kan blive vækket af morgensolen, der lige så stille sniger sig ind i værelset.

Pludselig er verden forandret, og tiden skal gå med noget godt. Hjælpemidler kan være dejligt at have som senior.

Hold gang i kroppen og sindet

Når der ikke længere er krav fra arbejdspladsen, og dagene skal fyldes med selvvalgte aktiviteter, er tiden kommet til at beslutte, hvad dette så skal være. Mange ønsker at komme ud og rejse, og gør det enten som par eller som vennepar, sammen. Andre ønsker at komme mere til familiesammenkomster og bruge tiden på dette.

Der er mange muligheder, og ingen af dem er den universelt rigtige. Vigtigt er det at holde gang i kroppen, enten med gymnastik, gåture eller anden form for fysisk aktivitet. Fysisk motion holder ikke bare gang i kroppen, men også i hjernen.

Tid til ferie eller til dans

Seniorlivet kan byde på mange ting. Det kan være tiden til afslapning og ro, eller tid til dans og morsomheder. Mange gange er tiden til begge dele. Ønsker du at komme ud og rejse, eller har du mest lyst til at blive hjemme og se, foråret springe ud?

Måske behøver du ikke engang at vælge, men det er disse overvejelser, du pludselig står imellem. Livet som pensionist, kan virke skræmmende, i starten, lidt ligesom sabbatårene, i ungdommen. Pludselig er der ingen tøjler, og ingen der siger, hvad man skal, det hele skal genopfindes, og det skal gøres indefra alt sammen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *