pige der hopper

Væk med IPad og computer: Sådan får du ungerne ud i naturen

Som forældre i disse moderne tider oplever man ofte et dilemma i form af i hvor stor grad, man bør tillade sine børn at gøre brug af diverse teknologier. Computeren og IPad’en er nogle gode redskaber til både underholdning og læring, men det kan nemt tage overhånd.

Hvis du oplever, at dine børn ikke vil udenfor, men de i stedet foretrækker at bruge deres tid foran diverse skærme, så får du her 3 tips til, hvordan du kan lokke dine børn med ud i naturen.

Køb en trampolin

Hvis dine børn synes, at det er kedelige at være udenfor, så handler det for dig om at skabe sjove og underholdende aktiviteter udendørs. Dette kan du nemt gøre ved at anskaffe dig en trampolin til haven. På denne måde får dine børn motion på en sjov måde.

Hvis du er nervøs for, at de skulle komme til skade ved at falde ned fra trampolinen, så kan du vælge at nedgrave den i jorden. På denne måde kan dine børn lettere komme op og ned fra trampolinen. Du kan læse mere om nedgravede trampoliner hos sol.dk her.

Inddrag børnene i havearbejdet

Du kan både få børnene med udenfor og få noget kvalitetstid sammen, hvis du lader dine børn hjælpe til med havearbejdet. En måde hvorpå du kan engagere dem i at bruge tid udendørs, det er ved f.eks. at give dem deres ejet lille bed, som de så kan så grøntsager eller blomster i.

På denne måde får de deres eget lille hjørne af haven, som de har ansvaret for at holde. Alt efter dine børns alder har du jo muligheden for at vejlede og assistere dem med deres havearbejde.

Inddrag hunden

Hvis i har en hund, så kan du opfordre dine børn til at lufte og lege med deres kæledyr udendørs. På denne måde har dit barn nogen at lege med, samtidig med at de bliver øvet i at have et ansvar for deres kæledyr udenfor.

Hvis i ikke har en hund, så er det jo den perfekte undskyldning for at føje et ekstra medlem til familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *