Mange af os elsker at rejse og opleve et kulisseskift fra det lidt kedelige sted vi kommer fra. Vi vil gerne ud og opleve verden og alt den har at tilbyde, men vi har samtidig et ansvar for at bevare den.
Vi rejser for at opleve både de forskellige landes kultur, klima og ikke mindst deres unikke madretter.
For mange er selve madoplevelsen grunden til at de rejser, hvilket der selvfølgelig skal være plads til. Mange lande har forskellig købforbrug og dette gælder også deres udbud af vegetariske alternativer.
3 tips til en klimavenlig madoplevelse på rejsen
Køb lokalt hvis du laver mad
Hvis du vælger at lave din egen mad på rejsen, så bør du købe råvarene, der produceres lokalt. Dette giver dig både muligheden for at komme i kontakt med de lokale og råvarene er typisk ikke blevet emballeret i plastik.
Vælg det grønne frem for kødet
Kødforbruget er et af de større klimasynder når det kommer til udledningen af Co2. Du kan derfor tage fordel af at spise nogle af de vegetariske retter som det land du besøger har at tilbyde.
Oplev din destinationer uden fossilbrandstoffer
Vi kan godt være fristet til at leje biler når vi skal se og opleve seværdighederne, men du kan også vælge at leje en cykel eller bruge benene, så du kan komme tættere på de lokale og få et bedre indtryk.
For mere information til naturelskere.