Tyrkiet oppefra

Charterferie i Tyrkiet

Tyrkiet er stort land, med en lang historie bag sig. Som turist er området Alanya i Tyrkiet, særlig kendt for deres lækre hvide sandstrande, vandsports aktiviteter, de mange smukke grotter og det vilde natteliv.

Med sine 1.5 millioner indbyggere bare i Alanya, er det et stort område også uden turisterne. Turisterne kommer fra hele verden af, og det er et kendt rejsemål for danskere. Det er billigt, det tager ikke lang tid at flyve derned, og varmen er at finde her. Før i tiden hørte man dog tit folk sige, at man ikke kunne gå i fred for tyrkernes lyst til, at få folk til at købe deres mange ting, og spise på deres restauranter.

De nærmest hev i folk, og man kunne ikke gå i fred på gaden. Dette ser man dog ikke længere, da butikkerne nu bliver holdt i kort snor, så de ikke genere turisterne. Desuden har Alanya gennemgået stor renovation og mange overvejelser for at gøre det mest behageligt for deres turister. Trafikken er ført uden om byen, parkerne har fået en opløftning og som noget helt nyt har Alanya fået gratis bycykler og cykelstier.

tyrkisk-strand

Alanya er en sommerdestination hvor temperaturer op til 40’C ikke er unormalt. Derudover er byen fuld af liv, og der er en god chance for ikke at komme til at kede sig. Udover at dase på de lækre strande, kan man tage en tur på historisk vandring ved Tophane, eller besøge Manavgat to timers kørsel fra Alanya, som er en af Tyrkiets største søer, med så ren vand, at de sælger det til Israel.

Hvis man er kvinde, er der også rig mulighed for shopping. Alt lige fra altmuligmarkeder hvor du kan købe alt fra fisk, grønsager og smykker, til det mere traditionelle storcenter Alanyum med de faste priser og dyre mærker. Er man en børnefamilie af sted, er der også gode muligheder for børnene. Morgenmads tur op i bjergene på hesteryg, de underjordiske drypstenshuler der kan få selv de små til at gøre store øjne, eller Balik Pazari, et stort overdækket marked hvor små pilfingre kan få stillet deres lyst, til at male med pensler og maling på porcelæn, sammen med de lokale. Begrænsningerne få, mulighederne store.

Derfor har de fleste flyselskaber også Alanya i Tyrkiet, på deres liste over kendte destinationer. Mange selskaber har lavet en samlet pakkerejse med en samlet pris, der oftest inkluderer fly, hotel, transport til og fra, og tit halvpension. Det kan gøres rigtigt billigt for en familie på fire, og jo hurtigere man er ude jo billigere bliver det. Mange kendte danskere er også tilhængere af Alanya og har købt sommerhus dernede. Alanya i Tyrkiet er for den person, eller den familie der trænger til at slappe af, uden at kede sig.

All inclusive

Mange vælger at forkæle sig selv lidt ekstra ved at bestille deres rejse til Tyrkiet med all inclusive. At ferien er med all inclusive gør, at det bliver muligt at nyde den endnu mere, end man normalt ville have kunnet. Alt er betalt fra start, og man behøver i princippet slet ikke at hive pungen frem på noget tidspunkt. Hvis du vil undgå regningen, bør du derfor vælge et hotel med all inclusive, da alle måltider, drikkevarer og faciliteter på hotellet derved er betalt på forhånd.

Nyd ferien

Da man som oftest spiser alle måltid ude, når man er på ferie, kan det være frustrerende at skulle have pungen frem efter hvert eneste måltid. Man mister hurtigt overblikket over, hvor mange penge man har brugt, og man undervurderer stort set altid, hvor meget det koster at spise på restaurant flere gange om dagen under en hel ferie.

Dette er også grunden til, at all inclusive er blevet så populært, som det er. Folk er vilde med tanken om, at alt er betalt på forhånd, og at de derfor ikke skal tænke på at skulle betale regninger. Dette gør, at det er muligt at koble fuldstændigt fra og nyde ferien i fulde drag uden at skulle spekulere over regninger, der skal betales. Alt er betalt hjemmefra, og omkostningerne derudover er begrænsede.

Spis billigere

Endvidere er det oftest billigere at bestille all inclusive, da man betaler for alle feriens måltider på én gang og derved ofte kan opnå en klækkelig rabat. Dette gælder især for familier med sultne teenagebørn, der til tider kan spise for to. Det er dog vigtigt at huske, at man ved all inclusive ofte betaler for at spise samtlige måltider på hotellet, hvilket gør, at man fravælger oplevelsen af at spise på små, lokale restauranter.

Dette er ofte en stor oplevelse i sig selv, men det kræver, at man har overskuddet til at begive sig ud i det ukendte og komme ud blandt de lokale. Endvidere er det vigtigt at huske, at tyrkerne er meget gæstfrie og altid er villige til at give dig et godt råd om et godt lokalt spisested. All inclusive appellerer altså til dem, der vil nyde deres ferie i fulde drag uden at skulle tænke på regninger, der skal betales.

Afslapningsferierne når nye højder med all inclusive, da det er den ultimative måde at stresse af på. Du kan ligge ved poolen dagen lang, og den eneste stressfaktor, der er at finde, er, at du skal rejse dig et par gange om dagen for at få noget at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *