Alanya – Varme og fantastiske strande

Alanya er en rigtig populær feriedestination for mange danskere. Selvom der ikke bor mange indbyggere i Alanya (ca. 150.000 heraf ca. 15.000 europæere) er det en by, der altid er gang i. Specielt i sommermåneder hvor mange europæere strømmer til byen.

Vejret i Alanya er stort set altid godt og dette er også den primære grund til, at man vælger, at tage til Alanya. Men hvis det gode vejr er meget vigtigt, bør man holde sig væk fra vintermånederne hvor det godt kan blive lidt køligt. Dog langtfra så koldt, som det vi kender herhjemmefra.

Hvide strande

Alanya har nogle af Tyrkiets mest fantastiske strande. I sommerperioderne vrimler det med folk på disse der nyder det varme vejr og de fantastiske strande. Vandtemperaturen er også altid forholdsvis højt, så der er intet der holder en tilbage fra, at tage en dukkert. Specielt om sommeren kan det næsten nødvendigt for, at blive nedkølet.

Der er på de fleste strande mulighed for, at låne parasoller og solstole, så man endnu bedre kan nyde det fantastiske vejr. Rundt omkring på strandene er der også mulighed for, at lave en masse forskellige aktiviteter, deriblandt: surfing og paraglidning.

Hvis man er mere til, at nyde en kold drink i varmen er dette også en mulighed. Rundt omkring på de forskellige strande ligger der boder, hvor man kan købe lækre drinks og kolde is. Det kan være svært, at holde sig tilbage på en rigtig varm dag.

Aktiviteter i Alanya

Der er mulighed for rigtig mange forskellige aktiviteter i Alanya, faktisk er der lidt til enhver smag.

Hvis man er interesseret i, at dykke er der gode muligheder for dette. Der er mange steder med klart vand, der giver gode muligheder for, at dykke ned og komme tæt på livet under vandet.

Waterplanet er et kæmpe vandland hvor man har mulighed for, at slå sig løs hvis man ikke lige er ved vandet.

Hvis man kunne tænke sig, at komme ud og stå på vandski er dette også en mulighed på mange strande. Ligesom mange andre vandaktiviteter også er tilgængelige.

Noget vil man kunne få hjælp til, at finde aktiviteter på ens hotel, såfremt man bor på sådan et. Der er masser af muligheder og man burde ikke komme til, at kede sig.

Udflugter omkring Alanya

Der er rigtig gode muligheder for, at lave udflugter i området omkring Alanya. Hvis man vælger en pakkerejse til Alanya, hos en rejsearrangører vil dette normalt være inkluderet. Hvis det ikke er en del af din rejse, bør du dog ikke snyde dig selv for, at opleve de smukke områder omkring Alanya.

Der er rigtig mange floder og vandfald i nærheden af Alanya og alle disse er et besøg værd. Det er en god ide, at sætte en hel dag af til, at vandre op og ned af floderne. Ved mange af floderne, blandt andet Manavag, er der mulighed for, at man kan sejle op og ned af floden. Det er en smuk og meget fantastisk tur, men det tager ofte en del timer.

Hvis man gerne vil opleve en rigtig Tyrkisk storby, bør man overveje, at tage et smut forbi Antalya. Antalya er Tyrkiets 6. Største by og der bor ca. 1.000.000 mennesker. Antallet af turister er dog meget lavere end i Alanya, selvom der ikke er langt fra Alanya til Antalya.

Pamukkale er noget af det man bare ikke må gå glip af, når man er i nærheden af Alanya. Pamukkale er store mængder kalk, der er blevet udsat for varme kilder og har dannet noget, der kan sammenlignes med et snelandskab.

Alanya er omgivet af bjerge og meget frodig natur. Hvis man er til lange vandreture i smuknatur, er der rig mulighed for, at gå nogle rigtig smukke ture. Det kan godt være hårdt, at vandre i terrænet der går meget op og ned, men det er på samme tid også meget smukt.

Transport

Det er forholdsvis let, at komme rundt i området omkring Alanya. Man kan vælge, at leje en bil, hvis man gerne vil have mulighed for, at kunne køre rundt selv. Det er ikke specielt dyrt og man bør ikke være nervøs for, at køre i Alanya. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle vejene omkring Alanya der er lige gode.

Hvis man ikke har brug for, at komme meget omkring er den letteste måde, at komme omkring oftest ved hjælp af dolmus. Der kører dolmus hele tiden og man skal normalt ikke vente længe for, at komme med en, det koster omkring 7 kroner, at køre indenfor bygrænsen.

Hvis man har brug for, at transporterer sig længere kan man overveje, at tage en Taxi. Det er altid en god ide, at aftale en pris inden man kører.

Restauranter

Der er masser af restauranter i Alanya og rigtig mange af dem laver meget lækker mad. Der er selvfølgelig meget forskel på maden alt efter, hvor man vælger, at spise. Et normalt måltid mad på en god restaurant vil normalt koste 60-80 kroner det er lidt dyre, end resten af landet. Det er også muligt, at spise for mindre, hvis man f.eks. er tilfreds med pizza eller lignende.

Alanya har også rigtig mange lækre fiskerestauranter, der tilbyder frisk og lækker fisk. Hvis man er i Alanya, bør man ikke snyde sig selv for denne oplevelse.

Hoteller i Alanya

Alanya er som beskrevet en ferieby og derfor er byen også udstyret med et stort antal hoteller. Der er noget for enhver smag, om det skal være 2 eller 5 stjernede er ikke det store problem. Det kan dog være en god ide, at bestille hotel i forvejen hvis man vælger, at rejse i sommermånederne. Ellers kan det nemlig godt være svært, at finde et hotel i Alanya, der lever op til ens krav.

Hvis man gerne vil finde et hotel med all inclusive i Alanya er der også gode muligheder for dette. Rigtig mange hoteller i Alanya tilbyder all inclusive. Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at det normalt er dyre hvis man vælger et hotel med all inclusive, men det giver en bedre mulighed for, at slappe helt af.

Rejser til Alanya

Specielt i sommermånederne er der rigtig mange afgange fra Danmark til Alanya. Der findes flere flyselskaber der flyver på denne rute og der findes også en del rejsearrangører der tilbyder pakkerejser til Alanya.

Hvis man er på udkig efter en billig rejse til Alanya, bør man overveje om man har mulighed for, at rejse udenfor sommermånederne. Oftest vil leveomkostningerne, flybilletpriserne og hotelpriserne være betragtelig lavere udenfor sæsonen, der kan derfor være mange penge, at spare. Hvis man gerne vil billigt af sted i højsæsonen må man gå på jagt efter billige rejser til Alanya. Heldigvis er Tyrkiet et forholdsvis billigt land, at rejse til, så det er langtfra umuligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *